Nuffnang

Saturday, July 20, 2013

Kenapa MEAL SHAKES?

Salam Sabtu Semua,

Eh dah sabtu kan.. selalu nya hari-hari sabtu ni mesti mood nak memasak. Tapi sebab puasa jadi kita pon update blog. :)

So entry kali ini Fa nak cerita pasal Meal Shakes la. Meal Shakes ni ala-ala ESP. Selalunya customer Fa beli Meal Shakes untuk anak-anak mereka. Tapi tahu tak Meal Shakes ni bukan untuk anak-anak je? Meal Shakes ni boleh juga diambil oleh Ibu yang Menyusu dan Ibu Hamil (Fa la tu!)

Siapa yang perlu MEAL SHAKES?


  • Sesuai untuk semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit.
  • Kanak-kanak obesiti. 
  • Kanak-Kanak yang Asthma 
  • Anak yang kerap demam
  • Ibu mengandung, ibu menyusu.
  • Pesakit yang dalam proses pemullihan selepas operation.
  • Mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat).
  • Dicipta juga untuk anda yang tidak gemar supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dalam bentuk serbuk, dibancuh jadi minuman yang sangat lazat.
  • MealShake ini juga bagus untuk mereka yang ingin menambah atau memantau berat badan.

6 fakta tentang MEAL SHAKES?
 
1. NUTRISI LENGKAP
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.


===========================================


Shaklee ID (949399)


Call/SMS/WhatsAPP 012-3841916 untuk buat sebarang pembelian & dapatkan harga Penjimatan. Untuk dapatkan secara COD, Fa adalah pengedar Shaklee di kawasan Sri Petaling, Bukit Jalil , Sg Besi dan juga KLCC (weekdays).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...